Onze service

SERVICES EN TARIEVEN

Le Case di Dorrie is opgericht door C.D.Seijffert, (van oorsprong congrestolk Nederlands, Italiaans, Frans, Engels en Spaans) bevoegd makelaar volgens de Italiaanse wetgeving, inschrijvingsnummer 1157, aangesloten bij de Italiaanse Beroepsvereniging van Makelaars (FIAIP) en stelt zich ten doel om een persoonlijke, professionele en realistische dienstverlening en bemiddeling te verrichten op het gebied van onroerend goed, hoofdzakelijk in Umbrië (Midden Italië). Le Case di Dorrie bemiddelt rechtstreeks tussen koper en verkoper, voor de verkoop en verhuur van onroerend goed maar ook in geval van bedrijfsovernames. Le Case di Dorrie kan ook als makelaar optreden voor één partij waarbij een andere makelaar de andere partij vertegenwoordigt.

De eigen website van Le Case di Dorrie vindt u  onder  www.lecasedidorrie.nl of www.lecasedidorrie.com Hier vindt u slechts een greep uit het totale, sterk wisselende aanbod. Ook komt het voor dat objecten inmiddels onder bieding of verkocht zijn. Raadpleeg ons daarom altijd!

Le Case di Dorrie betracht uiterste zorgvuldigheid in alle verstrekte informatie en documentatie. Voor feitelijke afwijkingen aanvaarden wij echter geen verantwoordelijkheid.

HUIS ZOEKEN EN KOPEN


U kunt Le Case di Dorrie vrijblijvend inschakelen als het gaat om toezending per email van nadere informatie, documentatie en fotomateriaal over de op onze website gepubliceerde objecten en aanbiedingen.

Indien u geïnteresseerd bent in één of meerdere specifieke objecten kunnen wij voor u een afspraak regelen met de eigenaar of lokale makelaar en u bij de bezichtiging  begeleiden.

Als u een huis van Le Case di Dorrie heeft gevonden en de koop gaat door betaalt u als koper 3 % (excl. BTW) courtage van de koopprijs, met een minimum van € 4000,--  (excl. BTW), te voldoen op het moment van ondertekening van de voorlopige koopakte.

Hiervoor verrichten wij de volgende diensten:

  • Praktisch advies over de koopprocedure, de wetgeving en het leven in Umbrië;
  • Begeleiding bij het bezichtigen van objecten; De eerste twee dagdelen zijn de bezichtigingen gratis. Bij bezichtigingen die meer dan 2 dagdelen in beslag nemen wordt een uurtarief  en een kilometervergoeding berekend, direct na elk bezoek te betalen. Dit bedrag wordt in geval van koop afgetrokken van de courtage;
  • Contacten onderhouden met de eigenaar of diens makelaar;
  • Onderhandelingen over koopprijs en -voorwaarden;
  • De documenten omtrent het object uitzoeken (kadaster registratie, eigendomspapieren, etc);
  • (Begeleiding bij) het aanmaken van de "codice fiscale" bij de Belastingdienst;
  • (Begeleiding bij) het opstellen en ondertekenen van voorstel tot aankoop in 2 talen; Registratie van het contract.
  • (Begeleiding bij) het opstellen en ondertekenen van de voorlopige koopakte in 2 talen; Registratie van het contract.
  • Keuze van een betrouwbare notaris en voorbereiding van het passeren van de definitieve koopakte;
Voor zaken na afloop van de koop, zoals het omzetten van nutsvoorzieningen op uw naam of het openen van een bankrekening, verwijzen we u graag door naar ons After Sales Serviceteam. 

AANKOOPMAKELAAR NODIG? TIP OM GELD TE BESPAREN!

In Italië is de makelaar bij wet een BEMIDDELAAR en wordt dus DOOR BEIDE PARTIJEN BETAALD, meestal ieder 3% +BTW, hoewel er steeds meer internationale makelaars 4 of 5 % per partij rekenen. Dus als u op internet een huis ziet bij een lokale makelaar, en u stuurt hem een mail om informatie te krijgen, dan wordt u automatisch zijn klant en hij uw aankoopmakelaar, ook al heeft u nog niets getekend. Als u later een second opinion wilt hebben van een aankoopmakelaar en bijvoorbeeld door Le Case di Dorrie begeleid wil worden, dan heeft die eerste makelaar daar geen boodschap aan en zal hij gewoon zijn courtage eisen als de koop doorgaat. Onze service komt er dan bovenop, dus betaalt u dubbel, zonde!
Als u het op prijs stelt om in uw eigen taal door Le Case di Dorrie als aankoopmakelaar geassisteerd te worden, stuurt u dan NIET een email rechtstreeks naar de andere makelaar, maar mail ons als eerst de link van de objecten die u interesseren. Dan leggen wij als aankoopmakelaar het eerste contact met de andere (verkoop)makelaar,  en vragen of hij wil samenwerken. Vaak vraagt de makelaar dan de naam van onze klanten op, en als deze niet in zijn bestand voorkomt is hij meestal wel bereid tot samenwerking. In geval de koop doorgaat wordt hij bij slagen betaald door zijn verkoper, en Le Case di Dorrie door u als koper. Dat scheelt u een hoop geld! In geval van aankoopbegeleiding berekent Le Case di Dorrie een tarief van 4% +BTW (met een minimum van 4880 Euro (incl. BTW).

ZELF EEN HUIS GEVONDEN? WIJ HELPEN

Als u toch zelf of via een lokale makelaar uw droomhuis heeft gevonden en wilt overgaan tot aankoop, maar in de bureaucratische warwinkel graag wilt worden begeleid door een onafhankelijke makelaar die kan beoordelen of er geen addertjes onder het gras zitten, dan kan Le Case di Dorrie u hierin in uw eigen taal serieus en professioneel bijstaan. Ons tarief varieert afhankelijk van de te verrichten werkzaamheden. Vraag hierover meer informatie op per email.

HUIS VERKOPEN

Ook bij de verkoop van uw onroerend goed in Umbrië kunt u Le Case di Dorrie inschakelen. Hiervoor zullen wij het huis grondig onder de loep nemen en adviseren wij u bij het aanpassen van enkele zaken aan de steeds wisselende wetgeving. Op verzoek sturen wij u de lijst documenten toe (zoals recent uittreksel uit het kadaster, kadastrale tekening, indelingsplattegrond(en), bouwvergunningen en eigendomsdocumenten) die hiervoor vereist zijn. Wij bezichtigen uw eigendom, maken er een uitgebreide fotoreportage van, met een gedetailleerde beschrijving van alle kenmerken, en vertalen het na uw goedkeuring van de tekst, in drie talen. Zodra wij het door u ondergetekende bemiddelingscontract  en de benodigde documenten hebben ontvangen wordt uw object op onze website, in tijdschriften en andere media gepubliceerd.  Indien het object via Le Case di Dorrie wordt verkocht brengen wij de verkopende partij 3% courtage (+ BTW)  in rekening, met een minimum van 4000 Euro + BTW.  Op aanvraag zenden wij u graag het standaard bemiddelingscontract voor verkoop toe.  Indien u uw huis niet via tussenkomst van Le Case di Dorrie verkoopt en dus zelf een koper heeft gevonden,  kunnen wij u (en uw koper) ook assistentie verlenen bij de hele verkoopprocedure. Neem gerust contact met ons op over de tarieven.

HUIS (VER)HUREN
Voor de huur en verhuur van vakantiewoningen verwijzen wij u door naar Villa in Umbria van Saskia van der Bolt en  La Porta Vacanze van Rob Schönberger.

BEDRIJFSOVERNAMES 

Het komt regelmatig voor dat mensen een bedrijf, meestal een agriturismo, willen overnemen, bijv. door er de aandelen van te kopen.
Voor een bedrijfsovername is het nodig het bedrijf door te lichten en te controleren of er geen schulden zijn.Het is sterk aan te bevelen om hierbij een accountant die nauw samenwerkt met de notaris en evt ook een advocaat in te schakelen.
Wij kunnen u hierbij adviseren.De courtage bij bedrijfsovernames is 5% (excl. BTW) met een minimum van 5000 Euro (excl. BTW). Afgezien van de normale serviceverlening (zie koop onroerend goed) vallen hier voorts de volgende diensten onder:
Controle van het bedrijf (inschrijving KvK, Handelsregister, Hypotheekregister, boerenbond).
Coördinatie met de accountant/controleur, advocaat en notaris.
Het doorgeven en toelichten (voor zover aanwezig) van de bedrijfsbalans en boekhouding.


Le Case di Dorrie - Strada di Montevile 5 - 06126 Perugia - Italy
+39 335 220 727 - lecasedidorrie@gmail.com - BTW nummer: 02749990541