Restauratie en verbouwing

Een huis restaureren

Een oud boerenhuis kopen lijkt aantrekkelijk; het is goedkoop en "dat lek in het dak repareren we wel even."In werkelijkheid is men helemaal niet zo goedkoop uit als men denkt. Stel dat u voor €150.000 een oud boerenhuisje koopt. Als u het volledig moet restaureren kost dat al gauw €200.000 extra, afgezien van onvoorziene kosten. Uiteindelijk heb je natuurlijk wel je droomhuis maar echt goedkoop is het niet geworden. Grofweg kan men bij een basisrestauratie uitgaan van een prijs van ong. €1000 per vierkante meter, waarbij men zelf de afwerking doet, maar wie alles wil laten doen (keukens, badkamers, afwerkingen, etc) komt uit op een prijs van ongeveer 1500 € per m2. Vanzelfsprekend hangt veel af van het materiaal dat gebruikt wordt. Een mooi gerestaureerd huis brengt later wel veel meer op; in ons voorbeeld zou u het voor €400.000 of meer kunnen verkopen.  En het is natuurlijk wel heel leuk om zelf het huis van uw dromen te zien groeien!
Italiaanse aannemers en werklieden zijn vaak zeer goed vaklieden, maar u moet wel met ze om weten te gaan en dat vereist soms nogal wat geduld, vooral omdat ze bijna allemaal alleen Italiaans (of liever gezegd: dialect) spreken… Gelukkig kennen wij enkele betrouwbare en kordate Nederlands of Engels sprekende bouwbegeleiders en aannemers ter plekke die u in uw eigen taal kunnen helpen bij het opstellen van de bouwplannen, het  indienen van vergunningen en de volledige controle op de bouw.

Bouwvergunning in Umbrie

Voor bijna alles (nieuwbouw, restauratie,  schuur ombouwen, dak vervangen, muren doorbreken, boom omhakken) in en rond uw huis moet u in Umbrie een vergunning hebben. Een bouwvergunning moet worden aangevraagd door een "geometra", die ook meestal de hele bouw begeleidt.  Het gebouw moet aardbevingsbestendig worden gemaakt door een "ingegnere". Voor bijzondere oplossingen kunt u het beste een architect inschakelen. 
Al deze vergunningen kunnen maanden op zich laten wachten (minstens 3), waarna de bouw mag beginnen. In de tussentijd kunt u het huis niet verhuren, laat staan er zelf in wonen… Dus misschien komt u tot de conclusie dat het maar beter is om meteen een huis te kopen dat al gerestaureerd is en waar u zo kunt intrekken… Maar mocht u toch door willen zetten, dan kunnen veel zorgen rond verbouwen op afstand door onze bouwbegeleiders worden weggenomen.

Bouwbegeleiding in Umbrie

Mocht u behoefte hebben aan betrouwbare bouwbegeleiding in uw eigen taal, dan kunnen wij  ons team van professionals aanbevelen op het gebied van restauratie van boerenpanden in Umbrie. Ze werken efficient en op tijd met lokale metselaars en ambachtslieden, iets wat hier vaak een contradictio in terminis lijkt!
 

Nieuwbouw en Energiebesparende woningen

Veel mensen vinden het prettiger om een stuk bouwgrond te kopen waarop zij naar eigen smaak een huis kunnen bouwen. Wij kunnen u helpen bij het vinden van een geschikte bouwkavel. Zoek in onze lijst Huizen te koop, Type huis, Grond. Een energiebesparend of passief huis is in zo'n situatie helemaal geweldig, maar er bestaat nog weinig ervaring mee in Umbrië.  Wij kunnen u in contact brengen met ons bouwteam dat samen met u het ontwerp, de vergunning en de bouw regelt.  Het zijn vaak modern ogende woningen, met extra dikke isolerende glazen gevels, een begroeid plat dak, een warmtewisselaar en zonnepanelen, maar die ook in traditionele stijl met natuursteen mogen worden afgewerkt. Veel gemeentes zijn hier nog niet aan gewend, daarom is het belangrijk dat een technicus eerst goed uitzoekt wat mag en wat niet. 
 

Le Case di Dorrie - Strada di Montevile 5 - 06126 Perugia - Italy
+39 335 220 727 - lecasedidorrie@gmail.com - BTW nummer: 02749990541