Werkgelegenheid

Werkgelegenheid

Tenzij u met pensioen bent of renteniert in Italië heeft u een bron van inkomsten nodig. U kunt op internet allerlei uitzendbureaus vinden die werk bieden, maar banen liggen hier niet voor het oprapen. Het is daarom het beste om uw eigen werkgelegenheid te creëren. Hieronder volgen een aantal tips:

After Sales Team

Als u al geruime tijd in Italië woont en de taal goed spreekt kunt u zich aanmelden bij Le Case di Dorrie.  Als mensen naar Italië verhuizen hebben ze vooral het eerste jaar vaak hulp nodig  met de taal, de bureaucratie, etc.  Juist dan moeten ze hun huis inrichten, zich inschrijven bij instanties, wennen aan een andere cultuur, etc.   We hebben dus zo nu en dan mensen nodig die hier de weg goed kennen, uitstekend Italiaans spreken en onze klanten hierbij kunnen helpen. Wij bieden echter geen vaste werkgarantie. 

Bed and Breakfast en Vakantiewoningen Verhuur

Als uw huis groot genoeg is voor gastenkamers of –appartementen kunt u met de verhuur uitstekend wat extra bij verdienen. U ontmoet interessante mensen die net als u van Italië houden. In onze rubriek over verhuur vindt u informatie over hoe u uw woning bij ons voor de verhuur kan aanmelden. 

Een camping beginnen

Er zijn nog maar weinig campings in Italië, dus een bestaande camping overnemen is lastig.  U zou kunnen proberen van een stuk boerenland zelf een camping te maken.  Volgens ons een gat in de markt, maar houdt rekening met een heleboel onkosten, onzekerheid en bureacratie!  En als er geen campingbestemming is moet bij de gemeente bijna altijd een wijziging vanhet bestemmingsplan worden aangevraagd, iets wat wel 5 jaar kan duren, als het lukt.  Wij raden daarom iedereen met campingplannen aan om land met huizen erop te kopen waar u een B&B of huisjesverhuur mee kunt bedrijven, in afwachting van de vergunning voor een camping, zodat u in ieder geval een andere bron van inkomsten heeft.

Bouw

In Umbrië is een tekort aan aannemers en bouwvakkers en helemaal aan Nederlands- of Engelssprekenden!   De bouwtechnieken verschillen wel van die in Noord Europa, dus het is nuttig om eerst in de leer te gaan bij een lokale aannemer (evt. voor uw eigen huis).  Verder is er behoefte aan mensen die als tolk en coordinator kunnen optreden tussen opdrachtgevers en aannemers/architecten.

U kunt uw diensten ook via Le Case di Dorrie aanbieden.

Huizenbeheer en service bureau

Er zijn zo langzamerhand heel wat buitenlanders die een vakantiehuis in Umbrië bezitten en die graag willen dat iemand zo nu en dan een oogje in het zeil houdt, het huis lucht, de post doorstuurt, de tuin onderhoudt, klusjes uitvoert,etc.  Het zou een idee zijn om hier een service bureau voor op te zetten.  

Import - Export

U kunt producten uit andere landen in Italië importeren en kwaliteitsproducten zoals wijn, olijfolie, truffels en kaas exporteren.  Wel moet u hiervoor de nodige vergunningen hebben.

Werken via Internet

Via Internet zijn er vele nieuwe banen op afstand ontstaan.  U kunt uw relaties in eigen land rustig onderhouden als u bijvoorbeeld schrijver, vertaler, grafisch ontwerper, webdesigner of webmaster bent.  U hoeft uw opdrachtgevers soms niet eens te vertellen dat u in Italië zit!  Er komen steeds meer ADSL aansluitingen in Umbrië, ook op het platteland; anders kunt u een satelliet verbinding aanvragen.


Le Case di Dorrie - Strada di Montevile 5 - 06126 Perugia - Italy
+39 335 220 727 - lecasedidorrie@gmail.com - BTW nummer: 02749990541