RSS

Snel nieuws via RSS

Le Case di Dorrie biedt nu ook RSS-feeds aan op de website. RSS ofwel really simple syndication is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van nieuwe of gewijzigde huizen op de site van Le Case di Dorrie.

Abonneer u op de feed en iedere keer als er een nieuw huis wordt toegevoegd of (significant) wordt gewijzigd krijgt u een melding.

Wat is RSS?

RSS ofwel really simple syndication is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van favoriete websites. Bezoekers hoeven niet meer te surfen naar internetpagina's om te kijken of de pagina's zijn gewijzigd.

Zij kunnen zich abonneren op RSS-feeds van hun favoriete sites en krijgen dan via RSS automatisch een boodschap wanneer webpagina's zijn geactualiseerd.

De kop en de eerste regels van nieuwe berichten zijn te lezen. Wie doorklikt op het bericht komt op de oorspronkelijke website uit. Voor websites is RSS een interessante manier om meer bezoekers te trekken.

Hoe gebruik ik RSS?

Om RSS-feeds te bekijken heeft een computergebruiker een 'RSS-lezer' nodig. Dit computerprogramma toont de RSS-informatie van favoriete websites op het beeldscherm.

Een gebruiker moet zich vervolgens met behulp van de RSS-lezer 'abonneren' op RSS-feeds van zijn favoriete sites. Bijvoorbeeld de RSS-feed van Le Case di Dorrie, maar bijvoorbeeld ook veel kranten-sites en Marktplaats hebben een feed. Iedere keer wanneer daarop iets wordt gewijzigd krijgt de gebruiker een melding. Vergelijkbaar met de melding dat hij nieuwe e-mail heeft.

De internetbrowser Firefox en het bijbehorende e-mailprogramma Thunderbird beschikken standaard al over RSS-functionaliteit.

Waar vind ik een nieuwslezer?

Er zijn diverse RSS-lezers, programma's om feeds te bekijken en te beheren. Voor ieder besturingssysteem zijn lezers beschikbaar

Windows
SharpReader, een simpel programma dat doet wat het moet doen.
Mac OS X
NetNewsWire, elegant programma, gemakkelijk in gebruik.
Linux
Straw, goede nieuws-aggregator.
Web
Bloglines, lees RSS-feeds vanaf elke browser. Met indicator voor nieuwe feeds.

Meer RSS-programma's op blogspace.com/rss/readers en elders op het web.

Hoe abonneer ik mij op feeds van Le Case di Dorrie?

.

Klik op de link [RSS]. De browser toont vervolgens een webpagina met zogeheten xml-code. Het internetadres van deze pagina, bijvoorbeeld http://www.lecasedidorrie.nl/rss.aspx kan worden gebruikt in de RSS-lezer om u te abonneren op de feeds.

(met dank aan http://www.nrc.nl/nrc_rss/)


Le Case di Dorrie - Strada di Montevile 5 - 06126 Perugia - Italy
+39 335 220 727 - lecasedidorrie@gmail.com - BTW nummer: 02749990541