Te Koop

Terug naar lijst - Opnieuw zoeken - Criteria aanpassen


Klik hier om naar de foto-gallery te scrollenRef. CD779 - Proceno: fantastisch landgoed, rustig gelegen in het heuvelachtige landschap, dat grenst aan Umbrië, Lazio en Toscane.
Een, tussen de landerijen gelegen en met cipressen omzoomde oprijlaan, leidt tot dit perfect onderhouden landgoed, bestaande uit een landhuis, een vrijstaande dependance, een mooi zwembad en een prachtig aangelegde tuin met Engels gazon. Het gehele landgoed is in 2001/2002 compleet en met smaak gerestaureerd, conform de traditionele bouwstijl van deze streek en met gebruikmaking van hoge kwaliteit bouwmaterialen. Het landhuis,  met, onder meer, een ruime woonkamer met vide en open haard, 3 slaapkamers en 3 badkamers, kan worden opgesplitst in 2 volledig van elkaar onafhankelijke appartementen, indien men er voor zou kiezen het landhuis voor toeristische doeleinden te verhuren. Ook de vrijstaande dependance, met open space woonkamer/-keuken, slaapkamer en badkamer, kan voor dit doeleinde worden gebruikt, dan wel als privé gastenverblijf. Er is een mooi en beschut gelegen zwembad en het gehele landgoed biedt volop privacy. Een exclusieve vakantiewoning, maar ook bijzonder geschikt voor wie zich definitief in Italië wil vestigen.
• Type: Gerestaureerd boerenhuis
• Oppervlakte: 270 m2
bruto oppervlak landhuis, plus veranda 37 m2, dependance 50 m2 (bruto oppervlak) met veranda van 14 m2.
• Grond: 1,1246 ha
Te Koop
• Prijs: € 895.000
Algemeen
• Uitzicht: Weids uitzicht
• Omgeving: In zacht glooiende heuvels
• Afstand van bewoonde wereld: Binnen 3 km van een dorp of stad
• Afstand buren: meer dan 500 meter
• Afstand winkels:
Alle winkels en diensten zijn aanwezig in Proceno op ongeveer 2,5 km. Acquapendente 8,5 km, San Casciano dei Bagni (thermale baden) 24 km, Bolsena (meer) 28,5 km, Pitigliano 30 km, Orvieto 35 km, thermale baden van Saturnia 55 km, Pienza 61 km, Viterbo 61 km, Tyrrheense kust 82 km, Perugia 86 km, Rome 150 km.
• Bereikbaarheid: ongeplaveide weg in goede staat
1,1 km.
Het pand
• Beschrijving:
Dit perfect onderhouden landgoed ligt in het uiterste noorden van de regio Lazio, niet ver van de grens met de regio's Toscane en Umbrië. Het traditionele, in tufsteen gerealiseerde landhuis, is in 2001-2002 volledig en met smaak gerestaureerd, waarbij karakteristieke materialen van hoge kwaliteit zijn toegepast. Door de gehele woning liggen terracotta vloeren, bestaande uit handgemaakte tegels uit Castel Viscardo. Alle plafonds, alsmede de gehele dakconstructie, zijn gerealiseerd met houten balken en terracotta tegels. Het dak is geïsoleerd en gedekt met halfronde terracotta dakpannen. Alle binnenwanden, daarentegen, zijn keurig gestuct, met uitzondering van de badkamers die zijn betegeld. Dezelfde stijl en het zelfde niveau van afwerkingen vinden we terug in de dependance, die in dezelfde periode volledig nieuw is opgebouwd. De prachtige tuin is in 2003 aangelegd en staat in schril contrast met de omringende landbouwgronden, waar afwisselend graanproducten en zonnebloemen worden verbouwd. Zowel geschikt voor permanente bewoning als voor vakantiewoning, al dan niet in combinatie met een kleine toeristische activiteit.
• Toestand: In uitstekende staat
Indeling
• Verdiepingen: 2
• Begane Grond:
Twee ingangen vanaf het overdekte terras tot de woonkeuken, van waaruit men toegang heeft tot een kamer gebruikt als technische ruimte/wasruimte en een kamer gebruikt als kelder, plus een spouwruimte (bevindt zich onder het terras gelegen op de eerste verdieping aan de achterkant van het huis). Verder is er een ruime woonkamer met open haard, openslaande deuren en trap naar de vide en een slaapkamer met openslaande deuren en een badkamer met ligbad. Onder de buitentrap die naar de eerste verdieping leidt, bevinden zich een wasruimte en een bijkeuken die ten dienste staan van het appartement op de eerste verdieping.
• Eerste Verdieping:
Bereikbaar zowel via de binnentrap als rechtstreeks van buitenaf, vide, met uitzicht op de woonkamer op de begane grond, met zitkamer/tv-ruimte en uitgang naar het terras aan de achterzijde van het huis, halletje, badkamer met douche en slaapkamer. Vanaf de vide heeft u toegang tot een mini-appartement, dat volledig onafhankelijk kan worden door middel van een dubbele deur, bestaande uit een woonkeuken, een badkamer met douche, een slaapkamer met open haard en een terras, direct toegankelijk via de buitentrap.
• Slaapkamers: 3
• Badkamers met bad: 1
• Badkamers met douche: 2
Extra kenmerken
• Nutsvoorzieningen:
Elektriciteit door middel van fotovoltaïsche panelen, waterleiding, geautomatiseerd irrigatiesysteem, Imhoff tank met ondergrondse afwatering, Lpg-tank met een verwarmingssysteem met 3 ketels plus radiatoren, zonnepanelen voor warm water en verwarming, geen telefoon, internet verbinding Wi-Fi of dongle, 2 schotelantennes, terreinverlichting met lichtgevoelige en bewegingsgevoelige cellen.
• Zwembad: 5 x 10 m
met Romeinse trap, verlichting, zonneterras en buitendouche.
• Belastingtechnische info: particuliere eigenaar
• Kadasterinformatie: Categorie A (woonbestemming)
• Energie Klasse: Klasse C
voor het landhuis, F voor de dependance.
• Energie Prestatie Index:
83,555 resp. 251,747 kWh/m2 per jaar.
• Jaarlijkse kosten en belastingen:
Grond
• Grond:
Een met cipressen (ongeveer 65 !) omzoomde oprijlaan loopt naar de ongeveer 1 hectare land die bij dit landgoed hoort. Het land is zacht glooiend en bestaat voor het overgrote deel uit een perfect onderhouden gazon met hier en daar diverse fruit- en olijfbomen alsmede enkele prachtige eeuwenoude steeneiken. Privé buitenruimten en terrassen zijn gecreëerd door middel van Buxus hagen. Verder is er een mooie verscheidenheid aan sierplanten en -heesters, waaronder hortensia's, rozemarijn en lavendel. In contrast met het Engelse gazon zijn er hier en daar enkele perken waar men de natuur haar gang heeft laten gaan, met als resultaat dat hier het gehele seizoen door interessante en kleurrijke veldbloemen zijn te vinden.
• Bijgebouwen:
Zelfstandige dependance van ongeveer 50 m2 bruto op één niveau, bestaande uit een terras met veranda aan de voorzijde, ingang, woonkamer met open keuken en open haard, halletje, badkamer met douche en slaapkamer. Terras met pergola aan de achterzijde. Er is tevens een houten tuinhuis van ongeveer 22 m2, gebruikt voor de opslag van tuingereedschap.
Meer info
Klik hier om contact op te nemen over dit object.
 
>> slideshow >>
Foto's

Ligging landgoed

Het landgoed

Voorgevel landhuis0030

Het landhuis

Het landhuis

Achtergevel


Terras aan achterzijde

Woonkamer

Woonkamer

Slaapkamer

Badkamer met ligbad

Appartement landhuis

Appartement landhuis

Woonkeuken appartement

Woon- slaapkamer app

Badkamer met douche appartement

Dependance

Achtergevel dependance

Woonkamer dependance

Open-space keuken dependance

Slaapkamer dependance

Badkamer met douche dependance

Zwembad met uitzicht

Het zwembad

Zwembad met uitzicht


Zone bbq tuin

Zwembad met uitzicht op Proceno


Proceno in de mist
 
disclaimer
Le Case di Dorrie spant zich in om zo veel mogelijk juiste informatie en documentatie te leveren. Daar deze ons door derden worden verstrekt aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor eventuele feitelijke onjuistheden.
Copyright© 2004 Le Case di Dorrie, alle rechten voorbehouden.


Le Case di Dorrie - Strada di Montevile 5 - 06126 Perugia - Italy
+39 335 220 727 - info@lecasedidorrie.com - BTW nummer: 02749990541